25. november 2008

Når det ikke virker

Var på flere foredrag på en IKT-konferanse. Foredragsholderne var vel forberedt. Vi var forventningsfulle, og så....

Flere av foredragsholderne fikk problemer. Internettoppkoblingen var seiiig, å laste og spille filmklipp var rett og slett ikke mulig.

En må jo spørre seg hvordan hotellet vi var på kunne ta inn en IKT-konferanse når de burde vite hvor landet lå?

Vi fikk likevel gode foredrag, men jeg må si jeg hadde sympati med dem som sto der fremme. Hvem har ikke vært i deres sko, når teknikken ikke virker som den skal?

Takk til foredragsholderne som ga oss mange verdifulle innspill. Dette var ting vi kan ta med oss videre.

1 kommentar:

 1. Jeg har nok en gang blitt påmint at det er lurt å ha ting offline i den grad det går an (skulle lastet ned videoer på forhånd for eksempel)...

  Jeg tror også dette viser litt hvor sårbart det er å satse på at nettet fungerer. En verden med Internett betyr muligheter, men det innebærer også en viss risiko. En ting er at nettet faller ned, en annen ting er om tjenestene man bruker plutselig forsvinner eller blir hacket eller mister sine data. Vi legger stadig mer i hendene på slike tjenester.

  Jeg tar for eksempel jevnlig backup av blogginnleggene jeg skriver, og alle blogginnlegg mailes også til meg, og jeg får dem per RSS. Dermed har jeg innleggene 4 steder, i fall Google eller jeg skulle slette bloggen min ved en feiltakelse.

  Veldig flott å høre at du ble inspirert til å skrive blogg! Jeg har lagt deg inn i min leseliste. Dersom du vil ha tips til andre lærerblogger å følge med på, så kan du se på dette innlegget. Et tips er å skrive noen innlegg selv i din egen blogg, så kommentere på andres blogger og vips er du i gang med å bygge nettverket i bloggosfæren. Et tips fra meg er bloggen http://uglehuset.blogspot.com/ og bloggen http://kvignes.weblogg.no/ og bloggen http://delangeblogg.blogspot.com/
  som andre som var på konferansen ble inspirert til å lage (omtrent samtidig med deg).

  Jeg gleder meg til å følge med på din blogg! Lykke til, og takk for hyggelig kommentar på min blogg i dag!

  SvarSlett